Έκθεση, Φιλοξενία
1 - 30 / 7 / 2014

Falling

Curator: Ελένη Κούκου
Συμμετέχοντες: Kostas Bassanos,

Η ζωή είναι ο αέρας, η ζωή είναι η θάλασσα, η ζωή είναι η φωτιά, δεν είναι η γη και η κρούστα της που παίρνουν μορφή. Κάθε μορφή είναι ο θάνατος. Κάθε τι που πήζει και δεν είναι σε κατάσταση σύντηξης, σε αυτή τη συνεχή ροή, την πυράκτωση και σε δυσδιάκριτη μορφή, είναι ο θάνατος. Είμαστε όλοι πλάσματα παγιδευμένα, αποκομμένα από την αέναη ροή, και προορισμένοι για τον θάνατο.

Luigi Pirandello Η παγίδα (1915)

Ο εικαστικός Κώστας Μπασάνος εγκαινιάζει τον Ιούλιο το νέο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών και εκθέσεων Sterna Art Project στη Sterna Nisyros Residences, σε συνεργασία με το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Θα παρουσιάσει νέα έργα που θα δημιουργηθούν in situ, σε διάλογο με την ανεξάντλητη ενέργεια του ηφαιστειακού τοπίου.

Συνδυάζοντας το άγριο στοιχείο της φύσης της Νισύρου, την υποβόσκουσα, λόγω του ηφαιστείου, ρευστότητά της, με το ρομαντικό και ποιητικό στοιχείο στη δουλειά του, θα δουλέψει πάνω στην ιδέα της πτώσης (Falling). Την προσεγγίζει ως αντιστροφή της φυσικής δυναμικής του νησιού όπου όλα αναδύονται: το ίδιο το νησί ως ηφαίστειο, οι θερμές πηγές και οι ατμοί του ηφαιστείου. Κυρίαρχο στοιχείο στο χώρο της Sterna θα είναι η νέα γλυπτική εγκατάσταση, θα υπάρχει επίσης ένα βίντεο και σχέδια.

 

Sterna κατοικία, Κάστρο Εμπορειού, καθημερινά 6-9μμ.