Φιλοξενία
7 - 14 / 9 / 2019

Οικογενειακή Σχέση – ένα ντοκιμαντέρ βίντεο εγκατάσταση

Συμμετέχοντες: ZimmerFrei,

Τέσσερα χρόνια τώρα η κολεκτίβα ZimmerFrei πάνω σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Family Affair (Οικογενειακή Σχέση) με σκοπό να απεικονίσουν την ποικιλία των σύγχρονων οικογενειών στην Ευρώπη και εκτός. Το Family Affair είναι μια ανθρωπολογική έρευνα που θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο ως ένα πολυκαναλικό βίντεο-εγκατάσταση στο Shenzhen (Κίνα), “Bi-City” the UABB – Biennial of Urbanism and Architecture (Μπιενάλε Αστισμού και Αρχιτεκτονικής).

Το επόμενο επεισόδιο του πρότζεκτ θα πραγματοποιηθεί απο την Anna de Manincor (κινηματογραφιστής) και τον Massimo Carozzi (συνθέτης και σχεδιαστής ήχου) στη Νίσυρο, εστιάζοντας σε διαφορετικών ειδών οικογένειες: μεγάλες οικογένειες, μικρές μονάδες, ανεπίσημες οικογένειες, επίλεκτες σχέσεις, ξανασυνθεμένες οικογένειες, προσωρινές οικογένειες ενωμένες σε μια κοινή δραστηριότητα ή διακοπτόμενες οικογένειες που χωρίστηκαν γεωγραφικά. Βασισμένο σε μια συμμετποχική πρακτική, το πρότζεκτ θα συμπεριλάβει μερικούς κατοίκους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Νίσυρο ή απλά ζουν στο νησί απο επιλογή ή τυχαία.

Η ZimmerFrei επιθυμεί να συνεχίσει τη σειρά των πορτρέτων κατά τη διάρκεια των επόμενων εποχών και να παρουσιάσει ολόκληρο το βίντεο (που πραγματοποιήθηκε σε τέσσειρις ηπείρους) μαζί με το Νισύρικο απόσπασμα το 2020/2021.

 

Φωτογραφίες: Anna de Manincor|ZimmerFrei