Περφόρμανς
6 / 10 / 2018

ΠΈΤΡΑ – ΑΥΤΟΣΧΈΔΙΑ ΠΕΡΦΌΡΜΑΝΣ @ATOPOS CVC

Συμμετέχοντες: Chantal Chadwick, Brian Allen Simon,

Ο πολιτιστικοί οργανισμοί Atopos cvc (Αθήνα) και Sterna (Νίσυρος), στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, παρουσιάζουν το νέο έργο των Chantal Chadwick και Brian Allen Simon, Πέτρα. Οι δυο artists-in-residency απο το Λος Άντζελες (Καλιφόρνια), οι οποίοι βρίσκονται στη Νίσυρο για έναν ολόκληρο μήνα, προσγειώνονται στην αυλή της Atopos στο Μεταξουργείο, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, για να παρουσιάσουν το νέο έργο τους μαζί με μια αυτοσχεδιαστική περφόρμανς.

Το Πέτρα αποτελεί ένα ηχητικό και οπτικό πρότζεκτ των Chantal Chadwick και Brian Allen Simon. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στη Sterna δημιούργησαν ένα ηχητικό περιβάλλον εμπνευσμένο από την εγγενή και αισθητή ηφαιστειακή ένταση – μια διαδοχή απο αρμονικές πιέσεις και ανακουφήσεις χρωματισμένες απο site-specific ηχογραφήσεις που έγιναν στο νησί. Χρησιμοποιώντας το μινιμαλιστικό πλαίσιο ενός ηλεκτρονικού πιάνου, συνθεσάιζερ, σαξόφωνου σοπράνο και ηχογραφήσεων απο τη φύση, δημιούργησαν ένα έργο μεταγωγικό, βαθειά συνδεδεμένο με τα Δωδεκάνησα και τη Νίσυρο που όμως παραμένει σχετικό σε κάθε περιβάλλον.

Η Chantal και ο Brian θα παρουσιάσουν το νέο έργο που δημιουργήθηκε στη Νίσυρο στη δύση του ηλίου (7μμ), σε ένα ακουστικό σέσιον στην αυλή της Atopos, συνοδευόμενο απο οπτικό υλικό, που θα διαρκέσει 35 λεπτά. Θα ακολουθήσει μια περφόρμανς αυτοσχεδιασμού, βασισμένη στην παλέτα των ήχων που χρησιμοποιήθηκαν στις ηχογραφήσεις, για 20-30 λεπτά.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 στις 19:00, ΑΤΟPOS Contemporary Visual Culture, Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο 10435, Αθήνα www.atopos.gr

 

Συνδιοργάνωση Atopos CVC και Sterna με την υποστήριξη των Κτήμα Εύχαρις, Φήμη, Citrus