Φιλοξενία
10 / 10 - 10 / 11 / 2016

Vivian Suter – documenta14

Curator: Adam Szymczyk
Συμμετέχοντες: Vivian Suter,

Το Sterna Art Project με χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία με την documenta 14 στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών. Η συνεργασία αυτή αφορά τη συμμετοχή της ζωγράφου Vivian Suter η οποία θα φιλοξενηθεί απο 10 μέχρι αρχές Νοεμβρίου για να δημιουργήσει τα έργα που θα εκτεθούν στην documenta 14. Η Vivian Suter ζει και εργάζεται στο Panajachel, Γουατεμάλα όπου και εγκαταστάθηκε, στήνοντας το σπιτικό της σε μια παλιά φυτεία καφέ. Από τότε τα έργα της δημιουργούνται σε αυτό το φόντο, και μερικά καταλήγουν να γίνουν μέρος του.

H documenta έχει αναγνωριστεί ως η πιο γνωστή και πολυσυζητημένη έκθεση σύγχρονης τέχνης στον κόσμο, παρουσιάζοντας κάθε πέντε χρόνια νέες κατευθύνσεις σε ένα διεθνές κοινό. Ιδρύθηκε to 1955 από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων και θιασωτών της σύγχρονης τέχνης με επικεφαλής τον καλλιτέχνη και σχεδιαστή Arnold Bode. Πρόθεσή τους ήταν να αναδείξουν τον κρίσιμο ρόλο της μοντέρνας τέχνης στην ανοικοδόμηση της γερμανικής κοινωνίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για την documenta 14 ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Adam Szymczyk έχει προτείνει μια διμερή δομή λειτουργίας της έκθεσης, με κατευθυντήρια αρχή της διοργάνωσης τον τίτλο εργασίας «Μαθαίνοντας από την Αθήνα». Το 2017, η ελληνική πρωτεύουσα και το Κάσελ θα φιλοξενήσουν την έκθεση από κοινού και επί ίσοις όροις. Για την documenta 14 οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες έχουν κληθεί να σκεφτούν και να δημιουργήσουν με άξονα τη δυναμική σχέση που θα προκύψει ανάμεσα στις δύο πόλεις, παρουσιάζοντας ένα έργο σε κάθε τοποθεσία.

documenta14.de